#Школа8_простір_можливостей

Сьогодні, 1 листопада 2016 року, освітяни столиці вийшли на масову акцію протесту до будівлі Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України проти високих тарифів на житлово-комунальні послуги.

Ініціатором пікету стала Київська міська організації Профспілки працівників освіти і науки України. Солідарну участь у пікетуванні взяли майже усі територіальні організації Профспілки з різних куточків України –  з Одеси, Херсону, Черкас, Харкова, Чернігова, Запоріжжя, Тернополя, Вінниці, Івано-Франківська, Кіровограда, Львова, Рівного, Житомира, Полтави, Донецької, Хмельницької, Волинської, Дніпропетровської, Київської та інших областей разом із студентством із провідних навчальних закладів, загалом майже 15 тисяч осіб.

Профспілкова сторона наполягає на здійсненні заходів, спрямованих на задоволення вимог освітян. Адже підвищення тарифів на ЖКП, низькі розміри заробітних плат пенсій, стипендій викликають зростання соціальної напруги у трудових та студентських колективах. У зв’язку з чим, освітяни м. Києва висловлюють прагнення до вступу у колективний трудовий спір та організації страйку.

Переглядів: 683 | Додав: школа8 | Дата: 01.11.2016