#Ліцей8_простір_можливостей

12:46
З Днем народження, Біла Птахо!

19 березня День народження Ліни Василівни Костенко. Учителі школи № 8 до цієї події підготували літературно-музичну композицію «Моя любове! Я перед тобою». Усі присутні насолодилися справжньою поезією геніальної поетеси.
На поетичному Олімпі України вже багато десятиліть живе «нерозгадане чудо», «неймовірний птах», «казка казок», «голос народу», «пілігрим вічності», «білий голос висоти», «і мудра, і дитя», котра нічим не осквернила душу – Ліна Костенко.
Її слова – не пустопорожня балаканина українського демократа у вишиванці - за її словом – позиція, вчинок, вибір.
У 2005 році вона відмовилась від звання Героя України. Будь-яка «політична біжутерія» їй ні до чого, адже у неї є головне – совість та ім’я.
Думки легендарної жінки, увічнені в поезії, використовують не тільки політики, а й ми, педагоги, майже на кожному зібранні.
Ліна Костенко – незаперечний моральний авторитет для українців. Сила волі та незламність письменниці вражають.
Чи ж не таким авторитетом має бути учитель?
Зачерпнімо із нескаламученого джерела поезії Ліни Костенко наснагу, натхнення, сили завжди залишатися справжніми учителями.
19 березня у День її народження, як і мільйони українців, ми схиляємо голови перед дивовижною Людиною, зусиллями якої твориться майбутнє нашої держави, дякуємо Ліні Костенко за те, що мовлене слово промениться мудрістю, талантом, любов’ю й відкриває нові обрії національного інтелекту.
Поетеса, якій виповнилося 88 років, уникає багатолюдних зустрічей, тому привітання від своїх шанувальників отримує заочно.
Педагогічний колектив школи № 8 Оболонського району міста Києва сердечно вітає вельмишановну Ліну Василівну.
Бажаємо Вам міцності, мужності й витримки в боротьбі за духовне відродження України, Господньої допомоги в усіх починаннях і добродіяннях, незгасної віри й переконаності у великій потрібності й важливості Вашої творчості. Хай вік Ваш буде многолітнім і щасливим, а життя повниться успіхами, втішає своєю насиченістю й щедрістю, дарує більше незабутніх митей!
З роси і води Вам!

Переглядів: 585 | Додав: школа8 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]