#Ліцей8_простір_можливостей

14:32
Практичні заняття з долікарської допомоги

 

Сьогодні, як ніколи, підвищується роль освіти у підготовці здобувачів освіти до самостійного життя у світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає, а екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, уміннями і розуміннями важливості збереження власного життя і здоров’я.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я близько 20% від усіх загиблих при аваріях і катастрофах можна було б урятувати при своєчасному та кваліфікованому наданні першої допомоги. Нормативні документи визначають порядок надання домедичної допомоги, але, на жаль, не встановлюють чіткого переліку засобів, якими має надаватися ця допомога. Насамперед знання переліку засобів надання першої допомоги та вміння користуватися ними  необхідне особам, які не мають досвіду або вперше мають справу з нещасним випадком. Неоднозначність у питаннях, пов’язаних з тим, що має бути під рукою у разі надання першої допомоги, зменшує шанси на порятунок потерпілого, з метою поліпшення якості освітньої роботи із здобувачами освіти з питань особистої безпеки, захисту себе та оточення у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

У школі І-ІІІ ступенів №8  для учнів 10-11 класів за посередництвом Центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Оболонського району м. Києва в особі директора Пушкарьової Ірини Анатоліївни  за участі Всеукраїнської громадської організації «Об’єднані війною. 90-й батальйон» проведено  практичні заняття з надання першої долікарської допомоги потерпілим в надзвичайних ситуаціях з використанням інтерактивних технологій. Професійний інструктор Яна дохідливо розповіла про алгоритм дій при наданні допомоги. Кожен учень спробував запустити серце потерпілого за допомогою манекена.

Переглядів: 439 | Додав: школа8 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]