#Ліцей8_простір_можливостей

15:07
"Додай читання" з письменницею Євгенією Пірог

Днями гостем бібліотеки ім. Анни Ахматової стала казкарка Джінні, вона ж відома дитяча письменниця Євгенія Пірог, авторка й кураторка дитячих проектів «Додай читання», «Тату, почитай!», «Срібна читацька Книга», спрямованих на популяризацію книги.

На зустріч з письменницею завітали школярі 2-ого та 3-ого класів школи № 8. Другокласники слухали історії кота Сильвестра та власними руками виготовляли котячу мордочку з кольорового паперу. А учні 3-ого класу разом з пані Євгенією споряджалися у скафандр, літали у космос, дізналися про майбутні подорожі на Марс та слухали про дивовижні відкриття наших українських вчених.

Розмірковували, в чому сила читання? Хто могутніший: джин чи ми самі? Звісно, співали й пританцьовували - адже одразу декілька книжок письменниці завітали в гості до дітей та бібліотеки. Збірка віршів "Сильвестр та друзі" надихнула юних читачів на нові власні творчі плани, "Астронавти з Великої Росяної" додали знань не лише про космос, але й космічні досягнення України! А "Кіт Мармур та різдвяні праники"за мить підкорив затишком, детективом і ...рецептиками.

Діти були дуже задоволені і ставали у довжелезні черги за книжками-розмальовками та книжками-оповідками з автографом Євгенії Пірог. Наша бібліотека традиційно презентувала пані Євгенії фею-музу, яку зробила наш бібліотекар, а одна зі школярок намалювала та подарувала портрет письменниці.
Переглядів: 709 | Додав: школа8 | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]