#Ліцей8_простір_можливостей

14:00
День знань

 

 

1 вересня. Як і годиться, осінній ранок по-справжньому прохолодний. З усіх сторін до 8 школи йдуть школярі та батьки. Струнко шикуються, потім лунають промови директора та виступи дітей. З радянських часів тут змінилося багато – формат лінійки, її значно скоротили у часі  та навіть одяг – це вже не банти та форма, а вишиванки. Вчителі, та й батьки задоволені, бо ж «совкова» традиція святкування більше була схожа на муштру.

Старші школярі обіймаються з однокласниками, яких не бачили ціле літо, на обличчях — посмішки. Цього року в школі з десятого класу введено мультипрофільне навчання.

Першокласники поводяться більш стримано: шукають очима батьків, і потроху знайомляться між собою. Вперше за парти у нашій школі сяде 164 учні.

Після виступів настає найбільш очікуваний момент першого дзвоника. Одинадцятикласник та першокласниця ідуть по колу та дзвоником проголошують початок навчального року.

А потім усі йдуть до школи.

З 1 вересня для початкових класів Міністерство освіти зменшило навантаження. Олівець замість ручки – так можна буде легко виправити помилки і не боятися зауважень вчителя. А ще зовсім скасують читання на швидкість.

Тим часом першачки навипередки розповідають, ким обов’язково стануть коли виростуть.

У одинадцятикласників інша турбота – куди вступити. Тож  після ранкового свята сідають за парти та починають вчитися.

Переглядів: 818 | Додав: школа8 | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]