#Ліцей8_простір_можливостей

11:04
Акція #FreeSavchenko

Учні нашої школи взяли участь в міжнародній акції

на підтримку Надії Савченко.

Адвокати Надії Савченко закликали раніше українців по всьому світі вийти на акцію підтримки Надії Савченко 9 березня, коли в Росії має продовжитися суд над нею.

Надія Савченко від 3 березня оголосила сухе голодування на знак протесту проти зволікання з винесенням їй вироку після того, як на суді в місті Донецьку Ростовської області Росії, де цього дня очікували на завершення слухань після останнього слова Савченко, суддя неочікувано закрив засідання й оголосив перерву до виголошення останнього слова до 9 березня. При цьому ще в середині грудня Савченко оголосила «звичайне» голодування. Тим часом через тривалі вихідні в Росії, що завершаться 9 березня, до того часу адвокати не матимуть до неї доступу і не зможуть перевірити стан її здоров’я.

Надію Савченко, народного депутата України, в Росії обвинувачують у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні, надаючи інформаційну підтримку збройним проросійським сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Надія Савченко та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії. За словами Савченко, вона не визнає ні своєї вини, ні майбутнього вироку їй, ні самого російського суду над нею. Але вона заявила, що не буде оскаржувати вироку.

Переглядів: 948 | Додав: школа8 | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]