#Ліцей8_простір_можливостей

День Святого Валентина

Цього року, як і завжди, усі бажаючі мали змогу через шкільну пошту (виставлену скриньку для листівок-валентинок) виявити свої почуття однокласникам, друзям, учителям. Новим у святкуванні стало – можливість залишити свої зізнання на Стіні кохання, яка з’явилась в вестибюлі школи.

День святого Валентина, або День закоханих - свято, який 14 лютого відзначають багато людей по всьому світу. У США - c 1777 року, в країнах СНД - з початку 90-x гoдoв.
   Історія свята дня святого Валентина бере свій початок з Луперкалій Стародавнього Риму. Луперкалії - фестиваль еротизму на честь богині «божевільного» кохання Juno Februata і бога Фавна (Луперк - одне з його прізвиськ), покровителя стад, який відзначався щороку 14 лютого.
У 494 році н. е.. Папа Геласій I спробував заборонити Луперкалії. Свята, який прийшов на заміну Луперкалії, був призначений небесний покровитель - святий Валентин, якого римський імператор Клавдій II наказав вбити за його проповідницьку діяльність серед молоді. Він був страчений 14 лютого. Клавдій II розсудив, що одружений солдат навряд чи буде хоробрим і запеклим, тому заборонив легіонерам одружуватися. Епіськопі міста Терні Валентин вважав інакше і таємно вінчав закоханих солдатів.< ... Читати далі »

Переглядів: 726 | Додав: школа8 | Дата: 14.02.2017