#Ліцей8_простір_можливостей

В школі  пройшов театралізований виступ « Балада про Крути» присвячений подіям 1918 року, у якому взяли участь учні 6-Г та 10-А класів під керівництвом вчителя історії Бови Тетяни Михайлівни.

Під час вистави про подвиг студентів під Крутами - учні-глядачі дізналися про історичні події, що відбувались у 1918 році, відкрили для себе ще одну сторінку історії пов’язану з боротьбою українського народу за свою незалежність протягом останнього тисячоліття, ознайомилися з історичними фактами, що стосуються подій під Крутами. У ході виступу було звернено увагу на базові цінності українського суспільства, осмислення непростого досвіду державотворення, вшанування героїзму подій під Крутами,

Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події під Крутами та відчути їх значення у сьогоденні, а також спонукає до поглибленого вивчення історії та культурних надбань нашого народу.

29 січня виповнюється 99 років з часу бою на залізничній станції Крути. Битва під Крутами – один із важливих сюжетів української історичної пам’яті, який вже давно перестав сприйматись як рядова подія. Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції К ... Читати далі »

Переглядів: 858 | Додав: школа8 | Дата: 26.01.2017

Днями гостем бібліотеки ім. Анни Ахматової стала казкарка Джінні, вона ж відома дитяча письменниця Євгенія Пірог, авторка й кураторка дитячих проектів «Додай читання», «Тату, почитай!», «Срібна читацька Книга», спрямованих на популяризацію книги.

На зустріч з письменницею завітали школярі 2-ого та 3-ого класів школи № 8. Другокласники слухали історії кота Сильвестра та власними руками виготовляли котячу мордочку з кольорового паперу. А учні 3-ого класу разом з пані Євгенією споряджалися у скафандр, літали у космос, дізналися про майбутні подорожі на Марс та слухали про дивовижні відкриття наших українських вчених.

Розмірковували, в чому сила читання? Хто могутніший: джин чи ми самі? Звісно, співали й пританцьовували - адже одразу декілька книжок письменниці завітали в гості до дітей та бібліотеки. Збірка віршів "Сильвестр та друзі" надихнула юних читачів на нові власні творчі плани, "Астронавти з Великої Росяної" додали знань не лише про космос, але й космічні досягнення України! А "Кіт Мармур та різдвяні праники"за мить підкорив затишком, детективом і ...рецептиками.

Діти були дуже задоволені і ставали у ... Читати далі »
Переглядів: 707 | Додав: школа8 | Дата: 26.01.2017